Etaloniranje etalona hrapavosti i uređaja za merenje hrapavosti obavlja se standardnim akreditovanim metodama.
Laboratorija vrši etaloniranje etalona hrapavosti tip C i D, klasifikovane prema standardu ISO 5436-1 i svih vrsta uređaja za merenje hrapavosti.
Kompletan katalog usluga u oblasti hrapavosti (predmet etaloniranja, merni opseg i metodu) možete videti u nastavku.
Za sve poslove etaloniranja izdaje se odgovarajući Sertifikat o etaloniranju, u kome je iskazana merna nesigurnost.
Etaloniranje se obavlja u prostorijama MAGAT Tech ili na terenu.
PREDMET ETALONIRANJA | MERNI OPSEG | METODA | AKREDITOVAN |
Etaloni hrapavosti | parametri Ra, Rz do 100 µm | DKD-R 4-2, Sheet 1: 2007 | |
Uređaji za merenje hrapavosti | parametri Ra, Rz do 100 µm | DKD-R 4-2, Sheet 2: 2007 |