banerhrapavost

OBLAST I METODE

Etaloniranje etalona hrapavosti i uređaja za merenje hrapavosti obavlja se standardnim akreditovanim metodama.

Laboratorija vrši etaloniranje etalona hrapavosti tip C i D, klasifikovane prema standardu ISO 5436-1 i svih vrsta uređaja za merenje hrapavosti.

Kompletan katalog usluga u oblasti hrapavosti (predmet etaloniranja, merni opseg i metodu) možete videti u nastavku.

Za sve poslove etaloniranja izdaje se odgovarajući Sertifikat o etaloniranju, u kome je iskazana merna nesigurnost.

Etaloniranje se obavlja u prostorijama MAGAT Tech ili na terenu.

Katalog usluga iz oblasti hrapavosti

PREDMET ETALONIRANJA

MERNI OPSEG

METODA

AKREDITOVAN

Etaloni hrapavosti

parametri Ra, Rz

do 100 µm

DKD-R 4-2, Sheet 1: 2007

✔

Uređaji za merenje hrapavosti

parametri Ra, Rz

do 100 µm

DKD-R 4-2, Sheet 2: 2007

✔

REFERENCE